19173
page-template-default,page,page-id-19173,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,vss_responsive_adv,vss_width_768,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,cookies-not-set
Title Image

Onze missie & visie

Stichting House of Learning ontwikkelt en ondersteunt activiteiten en projecten op het gebied van kunst, cultuur, media, wetenschap en educatie, waarbij mensen samenkomen om perspectieven te delen, van elkaar te leren en begrip te bevorderen over sociaalmaatschappelijke thema’s. Onze missie is betekenisvol verbinden, inspiratie bieden en mensen stimuleren oplossingen – van binnenuit gedragen – uit te voeren.

Onze visie is in tien uitgangspunten geformuleerd. We leggen onze projecten langs deze uitgangspunten.

  1. Be curious. We erkennen de waarde en kracht van de community en het collectieve leren dat ontstaat door samen te werken, nieuwsgierig te zijn, te beleven en kennis te delen.
  2. We zijn elkaars gids: we leren van elkaar. Intergenerationele en interculturele kennisdeling levert ons waardevolle en verrassende inzichten op. Voor mensen van alle leeftijden, alle (culturele) achtergronden, van iedere genderidentiteit, elk onderwijsniveau en sociaalmaatschappelijke status.
  3. Self-directed Learning: we moedigen het initiatief aan om zelf richting te geven aan je leerproces, waarbij eigen interesses, vertrekpunten, methode en doelen centraal staan. Waar creatieve en innovatieve ideeën kunnen gedijen en waar mensen worden aangemoedigd om hun potentieel te verwezenlijken.
  4. Ontdek de diversiteit van ervaringen en belevenissen. Delen van elkaars dromen, ervaringen, verhalen, kennis en relaties, zijn waardevolle bronnen voor leren. We geloven dat oprechte interesse en actieve betrokkenheid schaars zijn, maar essentieel voor het gevoel van verbinding en erbij horen.
  5. Crowdsourcing: we stimuleren actieve betrokkenheid van burgers in (wetenschappelijke) projecten en onderzoeken, waarbij iedereen bijdraagt aan kennisopbouw.
  6. No Surprise, No Learning. Leren van ongewone vrienden, buiten de bubbel. We stimuleren leren van nieuwe avonturen, nieuwe belevenissen, van mensen met verschillende perspectieven, in nieuwe wegen (in het brein). We bieden zo waardevolle leermomenten, inzichten en leiden naar kennis.
  7. We benutten de kracht van AI, beeld, geluid, beweging (kinesthetisch) voor leerervaringen. Taal in woorden hoeft geen barrière te zijn.
  8. Leren is creëren en spelen. ‘Meaningful play’ houdt zijn vertaling tussen spelenderwijs leren en betekenisvol spel. Leren mag leuk zijn; fouten maken mag ook. Het mag ook buiten de gebaande paden.
  9. Learn to Unlearn. Afleren om te groeien. We identificeren belemmerende patronen, valkuilen, trauma’s en verslavingen die ons tegenhouden in ons leerproces.
  10. Stilstand als vooruitgang. We omarmen de positieve impact van stilstand en vertraging. We staan stil en open voor elkaars verhalen, waar empathie, (zelf)reflectie, waarneming, acceptatie kan groeien.

House of Learning is een non-profit organisatie zonder politieke of religieuze intenties.